Lees hier de ervaringen van anderen / Over de praktijk

Wij zijn blij dat we deze stap hebben gezet en zien het meer als een soort cadeautje dan als een traject.
Het vergroten van het zelfvertrouwen en wat meer weerbaar maken in nieuwe situaties was het uitgangspunt voor een aantal gesprekken van onze zoon van 9. Maureen creëert een veilige rustige omgeving en kijkt/luistert goed welke oefeningen  juist bij hem(doen, creatief, fysiek) aansluiten. Wij zijn blij dat we deze stap hebben gezet en zien het meer als een soort cadeautje dan als een traject/therapie. Maureen’s aanpak in de begeleiding (en terugkoppeling) was aandachtig, lief, zorgvuldig, gestructureerd en professioneel.
Onze zoon ging er iedere keer blij naar toe én kwam ook weer blij terug.
Wij kwamen met onze 6 jarige zoon bij Maureen. Voordat we het traject startte wilde ze hem eerst zien en ook vond ze het belangrijk wat onze zoon ervan vond. Naast de opdrachten zie ze samen doen is er ook voldoende aandacht voor leuke dingen, zoals de boxbal en het darten. De persoonlijke aandacht bij de laatste sessie is, denk ik, typerend voor Maureen. Een cadeautje wat helemaal in de smaak viel bij onze zoon. Hij voelde dit echt als een beloning!
KJTC is een fijne, toegankelijke manier geweest voor mijn dochter Julia om te leren omgaan met pesten.
Ze heeft geleerd wat assertiever te zijn, maar anderzijds ook meer rust en zelfvertrouwen om het pestgedrag te hanteren. De geleerde technieken zijn goed toepasbaar en leerzaam. Julia heeft meer inzicht gekregen in haar eigen gedrag en de impact daarvan op anderen en ook meer begrip gekregen voor de ander. Samenwerking was een onderdeel van de begeleiding en KJTC heeft daar hele leuke en praktische tips voor aangereikt. Maureen is in staat om heel snel al een vertrouwensband met kinderen op te bouwen, waardoor ze al gauw echt met de kinderen aan de slag kan. Ze sluit aan op de behoeften en de interesses van de kinderen. Ook naar de ouders is ze erg open en duidelijk over de voortgang. Wij hebben de training erg positief ervaren en bevelen Maureen graag aan voor de begeleiding van Kinderen
Wij, Marieke (moeder van Bas) en Bas (12 jr), hebben het coachen door Maureen als zeer prettig ervaren.
De gesprekken waren open en in een rustige sfeer die je op je gemak stelt. Bas: “Ik vond het prima om naar Maureen te gaan en met haar te praten over dingen die ik lastig vind. Ik heb van haar tips gekregen hoe ik er mee om kan gaan. Ik voelde me na de gesprekken met haar best wel sterker”. Marieke: “Wat ik erg gewaardeerd heb, is dat Maureen mij in het evaluatiegesprek inzicht heeft gegeven in wat mijn zoon bezig houdt en hoe ik hem daarbij kan ondersteunen. Maureen doet dat zodanig dat de vertrouwensbasis tussen haar en mijn zoon ongeschonden blijft. Ze vertelt dus niet de inhoud van de gesprekken.
Onze ervaringen met Maureen waren zeer positief. We hebben onze twee dochters van resp. 6 en 8 jaar voor totaal verschillende problemen
naar Maureen laten gaan
Onze dochter van 8 kampte met verlegenheid/ sterke geremdheid in grotere groepen, terwijl onze 6-jarige dochter het erg moeilijk vond om ‘fouten maken’ en ‘verliezen bij spelletjes’ adequaat te hanteren. Door de open en toegankelijke houding van Maureen voelden onze kinderen zich al heel snel bij haar op hun gemak. Het oefenmateriaal voor thuis was bovendien altijd zeer stimulerend voor ze omdat dit naadloos aansloot bij hun persoonlijke interesses en doelstellingen. Ook voor ons als ouders was het contact met Maureen altijd zeer prettig; ze nam zo nodig ruimschoots de tijd voor overlegmomenten en gaf ons concrete handvatten en tips voor thuis. Na afloop van de sessies zijn we enorm geholpen; onze oudste is zeker niet meer zo geremd als voorheen. Bovendien hebben wijzelf ook geleerd dat het ‘normaliseren’ van het verlegen zijn haar al enorm helpt om zich sneller op haar gemak te voelen in groter groepsverband. Haar zusje gaat daarnaast tot op de dag van vandaag veel meer ontspannen om met het maken van fouten. We merken aan haar dat ze veel opgewekter is en dat ze zelfs ook veel minder last heeft van buikpijn dan voorheen (hetgeen mogelijk dus voor een deel voortkwam uit de hoge eisen die ze zichzelf stelde). Kortom, Maureen, we zijn je super dankbaar! Tot slot toch één minpunt namens de kinderen: ze vinden het niet zo leuk dat er ook een einde aan de sessies is gekomen ;-)!…..
Evelien (onze oudste dochter) heeft last van sterke onzekerheid en faalangst en de neiging om zich ondergeschikt op te stellen ten opzichte van
iedereen, maar vooral naar haar 2 jongere zusjes
We hadden de vraag aan Maureen om haar hier mee te helpen en een positieve bijdrage te leveren aan haar zelfbeeld. Evelien heeft de gesprekken, die speels van opzet zijn, als heel prettig ervaren en ze vond het altijd leuk als Maureen weer kwam. Een van de leukste knutselwerken hangt nog steeds op haar kamer en dat is een levensgrote omtrek van Evelien met daarop geschreven wat ze allemaal leuk en mooi vindt aan zichzelf. Ook de complimentenboom (waarop familie en juffen van school complimentjes hebben geschreven) is nog in tact.Wat wij als ouders hebben meegekregen tijdens de evaluatiegesprekken is dat we Evelien vooral moeten bevestigen in alles wat ze doet (dat is iets wat je snel vergeet, maar als je het echt doet, merk je direct verschil) en vragen naar haar gevoel. Natuurlijk is het voor kinderen nog lastig om gevoel onder woorden te brengen, maar als je er vaker over praat gaat dat steeds beter. Evelien is soms nog steeds wel onzeker, met name in nieuwe situaties, maar ze gaat met kleine stapjes vooruit en durft steeds meer. Wij als ouders zijn in ieder geval blij dat we het besluit hebben genomen om dit traject te doen en wellicht doen we dat in de toekomst nog wel een keer. Een soort ‘opfriscursus’.
Meike kwam omdat ze vaak moest huilen bij het wegbrengen naar school
Dit is echt verbeterd, zij is nog steeds wel eens verdrietig maar weet nu hoe ze daar mee om moet gaan. Ook in andere situaties heeft ze geleerd om met haar verdriet/ haar gevoelens om te gaan. Daarnaast slaapt ze veel beter en blijft nu in haar bed liggen. Dit was een anderpunt waar aan gewerkt is.
Mijn zoon Thomas (7 jaar) heeft een traject doorlopen bij Maureen met als doel om zijn zelfvertrouwen te vergroten
en te leren hoe hij vriendjes kan maken
Voordat we tot dit traject besloten vond ik het heel belangrijk om er zeker van te zijn dat mijn zoon zich op zijn gemak zou voelen bij Maureen en dat er gewerkt zou worden volgens een onderbouwd plan en met een duidelijke doelstelling. Aan deze voorwaarden is ruimschoots voldaan. Maureen weet een kind goed op zijn gemak te stellen en een warme en vertrouwde sfeer te creëren. Zij werkt op een duidelijke en gestructureerde manier en met de nodige creativiteit waarmee ze goed aansluit op de leefwereld van het kind. Tijdens het traject vond ik het heel prettig dat er met enige regelmaat een terugkoppeling plaats vond van hetgeen er tijdens de sessies aan de orde was geweest. Zo’n traject valt of staat naar mijn idee met goede en duidelijke communicatie. Maureen was hier zeer professioneel in. Nooit heb ik het gevoel gehad dat ik zelf ergens achter aan moest, integendeel Maureen dacht zelf ook mee en voorzag mijn indien nodig van aanvullende input. Maureen is zeer professioneel en integer en daarnaast ook een zeer warm en prettig mens. Maureen is een kindercoach/ therapeut die ik elk kind die dat nodig heeft van harte gun. Ik kan haar dan ook zeer aanbevelen!
Met jouw tips, handreikingen en luisterend oor heb je onze Tess goed op weg geholpen...
Ze heeft veel meer plezier in wat ze doet en vooral ook hoe ze kan denken en voelen. Ook wij weten hoe we haar nu beter kunnen ondersteunen, bedankt!
Maureen, dank zij jou heb ik meer zelfvertrouwen gekregen...
…en zie ik het helemaal zitten om naar de middelbare school te gaan! Merel (12 jaar)
Jelle heeft onze scheiding nu een plekje kunnen geven
Ik heb jouw openheid en betrokkenheid tijdens de begeleiding van Jelle, maar ook jouw begrip voor de situatie erg gewaardeerd. Klasse! Jeroen
De uitgebreide intake en de terugkoppeling naar ons als ouder, hebben we erg op prijs gesteld.
Je wist het vertrouwen van onze zoon Thijs snel te winnen, mede door het creëren van een veilige omgeving. Er zijn mooie stappen gezet, dank daarvoor!
De uitgebreide intake en de terugkoppeling naar ons als ouder, hebben we erg op prijs gesteld.
Je wist het vertrouwen van onze zoon Thijs snel te winnen, mede door het creëren van een veilige omgeving. Er zijn mooie stappen gezet, dank daarvoor!
Wat ik fijn vond was dat je het voor onze dochter echt persoonlijk maakte, een begeleiding op maat....
dat maakte haar enthousiast om met haar ‘ding’ aan de slag te gaan en hebben we erg gewaardeerd”. Marjan
Bedankt voor je hulp en goeie raad...
…ik heb nu veel minder huilbuien en weet beter hoe ik er goed mee om kan gaan… Lotte
Tim heeft met veel plezier bij jou het Ik leer anders-traject gedaan.
Hij vond het heel leuk om naar je toe te gaan. We hebben vorige week op school nog over de sessies met jou gehad en hij is enorm vooruit gegaan! Saskia
Ik kan Maureen dan ook van harte aanbevelen aan ouders en kinderen die ook een steuntje in de rug nodig hebben.
Wij benaderden Maureen met een aantal concrete hulpvragen voor onze zoon van 5 jaar. Maureen heeft zowel ons, als onze zoon hier goed bij begeleid. Persoonlijk vond ik het erg prettig dat we concrete handvatten meekregen om thuis mee verder te kunnen. Daarbij was de hele sfeer rondom de begeleiding positief en oplossingsgericht. Onze zoon heeft veel aan de begeleiding gehad en kijkt er goed op terug. Maureen,dank! Berend

De praktijk